Срцето е наша специјалност

Одберете го нашето искуство и стручност за здраво срце

Закажи термин

+389 2 307 2472

Закажи термин во нашата кардиолошка ординација со нашите специјалисти.

Контакт

  Работно време

 • Пон-Петок : 8:00 - 17:00
 • Сабота 10:00 - 13:00
 • Недела: Неработен

Локација

бул. Партизански Одреди 97/2 Скопје,
Северна Македонија

Cпроти Лептокарија

Кои сме ние?

КАРДИОМЕДИКА-СРБИНОВСКИ со својот високо стручен и едуциран кадар, со долгогодишно искуство во кардиологијата и со современа опрема врши: превенција, откривање, дијагностика и лекување на пациенти со кардиоваскуларни болести. Соодветни совети и лекување може да се добијат и од областа на интерната и општата медицина.

Контакт

Тимот на КАРДИОМЕДИКА СРБИНОВСКИ прави проценка на:

 • Kоронарна артериска болест
 • Kардиомиопатии
 • Вродени и стекнати срцеви мани
 • Срцева слабост
 • Артериска хипертензија
 • Срцеви аритмии
 • Синкопални состојби
 • Поставување индикации за инвазивна дијагностика и хируршко лекување, како и водење на пациенти после интервентна процедура и хируршка интервенција
 • Одредување на коронарен ризик профил и совети за исхрана
 • Откривање на болести од интерната медицина, соодветни совети, препораки
 • Превентивни прегледи

Дејности

Основната дејност на КАРДИОМЕДИКА-СРБИНОВСКИ се обавува со вршење на клинички и консултативни прегледи и дијагностички процедури преку следната организациона поставеност:

Специјалистичка ординација за интерна медиција

Субспецјалистичка ординација за кардиологија

Кабинет за електрокардиографија (ЕКГ)

Кабинет за Колор Доплер-Ехокардиографија

Кабинет - доплер на периферни крвни садови

Кабиент за 24 часовно мониторирање на ритамот на срцето

Кабинет за 24 часовно мониторирање на крвен притисок

Кабинет за тест на оптеретување (КСТ)

КАРДИОМЕДИКА СРБИНОВСКИ

e основана од доајенот на македонската кардиологија, Проф. Д-р Лазар Србиновски, долгогодишен редовен професор при Медицинскиот факултет-Скопје и долгогодишен Директор на Универзитетската Клиника за кардиологија во Скопје. Своите стекнатите искуства од областа на кардиологијата и интерната медицина во лекувањето на пациентите со кардиоваскуларни заболувања ги пренесе на тимот во институцијата

Соосновач на КАРДИОМЕДИКА СРБИНОВСКИ

e Проф. Др.Елизабета Србиновска Костовска, вработана на Универзитетската клиника за кардиологија, раководител на Одделението за вродени и стекнати срцеви мани и воспалителни болести на срцето, претходен долгогодишен раководител на Дијагнстички центар на Универзитетската Клиника за кардиологија и редовен професор по интерна медицина – кардиологија на Медицинскиот факултет во Скопје.

Медицински персонал

Проф. Д-р Лазар Србиновски

професор при Медицинскиот факултет-Скопје и долгогодишен Директор на Универзитетската Клиника за кардиологија во Скопје.

Проф. Елизабета Србиновска Костовска

Специјалист по интерна медицина, субспецијалист по кардиологија

Др. Митра Богеска Блажевска

Специјалист по интерна медицина

Д-р Биљана Шишкова

Специјалист по интерна медицина

За реализација на процедурите се грижат медицинските сестри Мирјана Стаменковска и Катерина Василковска.

Весна Тасевска

Технички персонал

Катерина Василковска

медицинска сестра

Мирјана Стаменковска

Медицинска сестра

Закажете преглед

Во КАРДИОМЕДИКА-СРБИНОВСКИ може да закажете преглед директно, по телефон или по електронски пат, секој работен ден од 8:00-17:00 часот.

Контакт

Нашиот тим

Стручниот тим на КАРДИОМЕДИКА-СРБИНОВСКИ го сочинуваат искусни и едуцирани лекари, кардиолози, интернисти и искусни медицински сестри. Во решавањето на здравствените проблеми на своите пациенти тимот на КАРДИОМЕДИКА-СРБИНОВСКИ соработува со соодветни здравствени експерти и институции

Контакт

Галерија

Контакт

Адреса

Бул.Партизански Одреди 97/2, Скопје Северна Македонија

Телефон

+389 2 3072 472
+389 2 3072 442
+389 78 372 472

Loading
Your message has been sent. Thank you!